Nderim për Heronjtë dhe Dëshmorët e Atdheut
Nderuam dhe u përulëm sot me respektin më të thelë para veprës dhe gjakut të derdhur nga Heronjtë e Dëshmorët e Atdheut.
Shqipëria, brezat kanë qënë dhe do të jenë krenarë për Luftën Antifashiste Nacional – Çlirimtare, orientim vizionar që e renditi kombin shqiptar në të njëjtin destinacion me qytërimin e popujve dhe vlerat e demokracisë.
Amaneti i të rënëve për Liri, përveç se është gur – themeli, do të transmetohet përjetë me qumështin e nënave, këngët e fëmijve, aspiratat e të rrinjve, sakrificat e brezave.
Lavdi përjetë Dëshmorëve të Atdheut!
Vitet tutje, Ju tëhu!