Lavdi përjetë veprës së pavdekshme të heronjve tanë
Heronjtë e luftës do të jenë në memorien kombëtare në të gjitha kohët, pasi e përjetshme mbetet aspirata për Liri, Përparim dhe Emancipim Qytetar!
Me veteranët, familjet e Deshmorëve të Atdheut, pasardhësit e nderuar përkujtuam ditën e lindjes të Heroit të popullit Muzafer Asqeri.
Do të kalojnë dekada, mbase dhe shekuj dhe vepra e tyre do të kujtohet me mirënjohje e nderim, pasi ata dhanë jetën në lulen e rinisê për lirinë e Shqipërisë.
Amaneti i tyre u përcillet brezave me qumështin e nënës, me edukimin shoqëror e atdhetar, si vlera e vyrtýti, modeli më i qënësishëm kombëtar.