Kujdesi për fëmijët autikë edhe si barometër i emancipimit të shoqërisë
Kujdesi për fëmijët autikë edhe si Barometër i emancipimit të shoqërisë.
Prefekti i Qarkut Gjirokastër z.Odise Kote sëbashku me Kryetaren e Këshillit të Qarkut Lindita Rova e Kryatarin e Bashkisë Flamur Golemi ishin pjesë e festës, organizuar nga Qendra e Kujdesit e Mirëritjes së fëmijve autikë. 67 fëmijë dhe një staf i kompletuar me profesionistë të specializuar të fushës dhe mësonjëset e Qendrës janë të akomoduar në kushte optimale pune, edukimi dhe argëtimi. Shumë shpejt edhe një kënd funksional për fëmijë do ti shtohet kësaj Qendre për lojëra e argëtim.
Kujdesi i pushtetit vendor dhe shoqërisë për këta fëmijë është detyrë njerëzore, qytetare dhe tregues i zhvillimit kulturor e demokratik.