Integrimi në Bashkimin Europian: Punë – Standart – Përgjegjësi Ligjore
Prefekti i Qarkut Gjirokastër z. Odise KOTE mikpriti Ambasadorin e Bashkimit Europian Luigi Soreca, ambasadorët e Austrisë e Italisë dhe prefektët e qarqeve Tiranë, Shkodër, Durës, Lezhë e Vlorë dhe drejtues të AMBU-së. Në Parkun e Viroit dhe në Prefekturën e Qarkut Gjirokastër u zhvilluan takimet mbi menazhimin e integruar të burimeve ujore nē basenin e Drino – Vjosës dhe gjashtë zonat e baseneve të Shqipërisë. Legjislacion Europian në menazhimin e burimeve ujore, standart e respektim tê sfidës se mbrojtjes tê burimeve, edukim ligjor e sensibilizim tê komunitetit për standart të lartë jetese e mbrojtje të ambientit.